Podijeli članak

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić kazao je danas na press-konferenciji kako fotografije koje je prezentirala zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić (NS) nisu nastale u njegovom mandatu.

Radi se o fotografijama koje su danas objavljene, a na kojima se vidi da su djeca-štićenici Zavoda vezana za namještaj i radijatore.

Salić je najavio  kako će u vezi s ovim slučajem biti provedena kompletna istraga, ističući  da spomenuti tretman štićenika ne datira iz vremena otkako je on preuzeo dužnost, te pozivajući zastupnicu Ćudić da kaže tko je vezao djecu.

Usprotivio se politikanstvu u vezi sa događanjima u Zavodu, podsjećajući kako je upravo on otvorio niz pitanja koja se, kako navodi, tiču korupcije i drugih nezakonistosti u vezi s radom Zavoda Pazarić.

- Neću dati da bilo tko politizira s djecom i da ih bilo tko koristi u političke svrhe - kazao je Salić, navodeći kako je nekome stalo da se prikriju činjenice u vezi sa prethodnim stanjem u Zavodu.

Istovremeno, ocijenio je kako se radi o neprimjerenom ataku na zaposlenike Zavoda i to baš na Međunarodni dan dječijih prava.

Salić navodi da, i ako nije bilo loše namjere, da je način na koji je cijela situacija prezentirana nanio ogromnu štetu Zavodu, demantirajući navode o odnosu prema djeci, te ustvrdivši da je odnos uposlenika spram njih čestit i odgovoran.

Naglasio je i kako se pitanje Upravnog odbora Zavoda ne može prelamati preko njihovog čestitog rada.

- Odgovorno tvrdim da smo podigli standard u tretmanu djece.  Djeca ne žele otići iz Zavoda i to pokazuje koliko se bori ovaj stručni tim i ljudi koji 24 sata žive život ove djece - kazao je, između ostalog, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Redžep Salić.