Podijeli članak

Mladi iz udruge Epsilon u petak će u Posušju predstaviti fakultete zagrebačkog sveučilišta za studente iz Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) gdje će se budući studenti moći pobliže upoznati s planom i programom tih fakulteta.

Dvodijelni sajam počinje od 11 sati kad će mladima biti održano predavanje o tipičnim studentskim zanimljivostima u Zagrebu, a kasnije će u sportskoj dvorani biti postavljeni štandovi sa svim fakultetima, uključujući i one koji ne pripadaju Sveučilištu u Zagrebu gdje će predstavnici fakulteta studentima dati odgovore na pitanja o studiranju u ovom gradu, ali i drugim fakultetima iz Republike Hrvatske. 

Iz navedene udruge poručuju kako su se na organiziranje sajma odučili zbog toga što se maturanti, odnosno budući studenti muče s raznoraznim pitanjima poput odabira fakulteta, studentskog doma, državne mature i slično. 

Sajam je već postao tradicionalna manifestacija i za studente ove županije se organizira posljednjih nekoliko godina. 

 Inače, udruga Epsilon je organizacija čija je misija okupiti i umrežiti aktivne mlade osobe iz općine Posušje i šire, stvoriti multidisciplinarnu mrežu izvrsnosti te kroz višestruke projekte i programe pokretati i stvarati društvo znanja, odnosno ekonomiju znanja.

 Neki od ciljeva udruge su poticanje aktivizma mladih; otkrivanje, aktivacija i pozitivno usmjerenje raznih potencijala mladih ljudi za odgovorno i korisno djelovanje u zajednici kao i edukacija kao i stvaranje okoline koja pruža pojedincu sadržaj i mogućnost ispunjenja svih svojih potencijala, okoline u kojoj se poštuje znanje, stručnost, uspjeh i drugo.