Podijeli članak

Nakon što se, očekivano, nakon popuštanja velikg broja restriktivnih mjera usmjerenih na sport, nogomet prvi vratio, na red polako dolaze i ostali sportovi koje ćemo od početka listopada ponovno moći pratiti na borilištima širom Bosne i Hercegovine.

AU: B.B.

Tako su se ovih dana u Mostaru na prozivci okupile i odbojkašice SOK Mostar pred kojima stoji nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sukladno povratku djevojaka na teren, s radom je ovih dana nastavila i Škola odbojke ovog kluba. To je svakako odlična vijest za mnoštvo djevojčica koje su bile uključene u rad ove škole do izbijanja pandemije, te njihove roditelje koji će opet svoje curice moći dovoditi na treninge. 

Nešto više o svemu rekla nam je trenerica u školi, inače, dugododišnja članica prvog tima SOK Mostar, djevojka koja tamo igra na poziciji libera, Sandra Brekalo.

"Drago nam je da se sport i posebno odbojka ponovno vraćaju" kazala je Brekalo i dodala:

" Inače, ova naša Škola SOK Mostar s radom je krenula još 2013. godine, a danas smo na brojci od 120 članica podijeljenih u pet uzrasnih kategorija. Budući da svi znamo kakvo je stanje s dvoranama u Mostaru, te s ograničenosti, djevojčice su do sada trenirale dva puta tjedno. No od ove školske godine uspjeli smo osigurati i treći termin našim najstarijim uzrasnim kategorijama, te smo na raspolaganje dobili prostor za još dvije grupe novih članica čiji je upis počeo 7. rujna. Naše potencijalne nove članice imamo namjeru podijeliti u dvije grupe: mlađu, koju bi činile djevojčice od 6 do 9 godina, te stariju grupu u kojoj bi radili s curama od 10 do 14 godina. Obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju broj mjesta smo ograničili, te će upis trajati do onog trenutka kada se popuni kapacitet koji imamo na raspolaganju. Ovim putem pozvali bi sve djevojčice koje se žele okušati u najljepšem ženskom sportu i koje žele steći zdrave navike i odrastanje u sportskom duhu da se jave na broj 063/ 167 - 576 te tako osiguraju svoje mjesto u našoj Školi odbojke" - kazala je Sandra Brekalo za Pogled.ba