Podijeli članak

Jeste li spremni za novi "beskrajni dan", kako su u HNS-u nazvali nezaboravni doček nogometne reprezentacije 16. srpnja 2018. nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji? Hm... Mogao bi se ponoviti, ali možda kao "beskrajna noć"...

Rukometaši u nedjelju od 16.30 igraju finale Europskog prvenstva u Stockholmu protiv Španjolske i, kako god završi, jasno je da će uzeti još jednu veliku medalju i da zaslužuju veličanstven doček.

Ipak, za razliku od nogometaša Zlatka Dalića, koji su prespavali u Moskvi nakon finala Mundijala, izabranici Line Červara krenut će za Hrvatsku čim utakmica završi, kako neslužbeno doznaje 24sata.

Medaljaši s Europskog prvenstva sa zračne luke u Stockholmu trebali bi poletjeti nakon ceremonije proglašenja u Tele2 Areni, oko 22 sata, a povratak u zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu bit će oko ponoći.

Dakle, nakon što zajedno proslavimo povijesno zlato, svi vi koji ste u Zagrebu i njegovoj blizini naoružajte se navijačkim obilježjima i - pravac Pleso na novi terminal aerodroma dočekati naše "kauboje"!

S obzirom na takav plan povratka, realno je očekivati da će se glavna proslava s navijačima u centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, premjestiti za ponedjeljak. U Gradu su nam poručili kako o svemu odlučuju ljudi iz saveza te da će poštovati njihove želje. Savez će detalje oko dolaska i dočeka i službeno objaviti.

I Mostar sprema veliku feštu

Doček se u ponedjeljak sprema i u Mostaru, rodnom gradu čak četvorice reprezentativaca - Igora Karačića, Marina Marića, Željka Muse i Marina Šege. Oni će, kao i David Mandić, Matej Hrstić i Josip Šarac sa svojim Hercegovcima proslaviti velik uspjeh u Švedskoj.

Doček je zakazan za 19 sati u blizini stadiona Zrinjskog pod Bijelim brijegom, na igralištu pokraj Građevinskog fakulteta.