Podijeli članak

Cristiano Ronaldo angažiro je tim odvjetnika, doktora i stručnjaka za odnose sa javnošću kako bi se zaštitio zbog optužbi za silovanje. Navodi se da će ga ovaj "živi zid" koštati oko milijun dolara.

Ronaldo je okupio tim stručnjaka koji bi trebalo da mu pomogne da se zaštiti i održi svoj ugled nakon optužbi za silovanje. Portugalac tvrdi da nikakvog napada nije bilo i da je seksualni odnos koji je imao s Cathrine Mayorgom imao uz njen pristanak.

Ipak, kao da to malo koga zanima i o Ronaldu se u posljednje vrijeme više piše u ovom nego u nogometnom kontekstu.

Navodno, stručnjaci koje je sada okupio oko sebe pokušat će i da opovrgnu povjerljivi dogovor koji je te 2009. godine Ronaldo potpisao s Mayorgom kojoj je plaćeno 350.000 eura kako bi šutjela. I tada je Ronaldo imao "tim pomagača" oko sebe. Očigledno je da nisu baš obavili posao za koji ih je tada platio. Naravno, uz pretpostavku da su sve te tvrdnje točne.

Ronaldovi odvjetnici tvrde da su dokumenti koje je objavio Spiegel i koji su zapravo osnova cijelog slučaja nastali nakon hakerskog napada.

"Cijeli slučaj zasnovan je na ukradenim elektronskim dokumentima koji su veoma lako mogli da budu izmijenjeni. Prema mojim saznanjima tijekom 2015. godine veliki broj tvrtki, a među njima i pravnih, ali i policijskih uprava, bili su na meti hakera i mnogo elektronskih dokumenata je ukradeno", rekao je jedan od Ronaldovih odvjetnika, Peter Christensen.

"Hakeri su namjeravali da te dokumente prodaju medijima koji su ih sada krajnje neodgovorno objavili, a većina tih dokumanata je izmijenjena ili izmišljena", dodao je odvjetnik.

U njegovom priopćenju se, između ostalog navodi da Ronaldo ne poriče da je s Mayorgom imao sporazum o tajnosti i da joj je dao određenu svotu novca, ali da to ne znači i priznanje krivice već da je to samo dokaz da je poslušao savjete i pokušao da nađe način da lažne optužbe na njegov račun u tom trenutku prestanu.

Što će od svega na kraju ispasti pokazat će vrijeme, Ronaldo će u nekom trenutku morati da se pojavi na saslušanju u Americi, ali sada već možemo da zaključimo što je osnova njegove obrane.