Podijeli članak

Umirovljeni domar iz Brodskog Varoša, Stjepan Vokić (68), oporavlja se na Odjelu kirurgije Opće bolnice Dr. “Josip Benčević” u Slavonskom Brodu.

Roda Malena, o kojoj Stjepan skrbi 24 godine, ozlijedila mu je ruku.
- Prošle srijede odnio sam hranu Malenoj i ptićima. Od pet, koliko ih ima, jedno je jako malo i želio sam ga dodatno nahraniti, a to sam činio i prije. Uzeo sam ga u ruku. Ona me je s velikom preciznošću pogodila u gornji dio šake, i to u venu, krv je šiknula. Sve je to promatrao Klepetan bez da je reagirao - prisjeća se Stjepan.

Brzo je sišao s krova i ranu zalio domaćom rakijom. Ruka ga je boljela sve jače, a do jutra je otekla. Stjepan je trpio bolove, a sin koji je stigao iz Osijeka nagovarao ga je da ide u bolnicu.

Vjeruje da Malena to nije napravila namjerno

- Računao sam da će proći, ali više nisam mogao izdržati pa sam u ponedjeljak otišao liječniku. Nakon pregleda su me zadržali u bolnici gdje mi svaki dan, uz lijekove, daju infuziju. Sad je malo bolje i očekujem da će me pustiti kući - rekao je Stjepan Vokić dodajući kako vjeruje da to Malena nije učinila namjerno.
- Ja sam pogriješio. Trebao sam joj dati granu da se ona zabavi dok ne nahranim malenoga. Školska spremačica mi je rekla da Malena svako prijepodne dolazi do vrata stana i klepeće, traži me. To me je rasplakalo. Jedva čekam da zagrlim Malenu - rekao je Stjepan iz bolničke postelje.