Podijeli članak

Mladi košarkaš Zrinjskog Robert Soldo nalazi se na širem popisu igrača U18 reprezentacije za Europsko prvenstvo koje će se od 28. srpnja do 5. kolovoza održati u Latviji.

"Iznimna je čast, ali i obveza biti pozvan i igrati za reprezentaciju BiH. U ovom trenutku uopće ne razmišljam da li ću biti na popisu 12 igrača koji će putovati na prvenstvo Europe. Ja ću dati svoj maksimum, a izbornik neka procjeni koliko mu mogu pomoći na terenu. Ovim putem bi se zahvalio trenerima Zeleniki i Mariću, a također i mojim suigračima koji su uvelike zaslužni za moj poziv." kazao je Robert Soldo

Kvalitetan rad u juniorskoj selekciji prepoznao je i izbornik Boris Džidić koji je uputio pozive Soldi.

Izbornik Džidić na širi popis uvrstio je sljedeća 24 igrača:

Begić Hamza (Gen), Biberović Tarik (Spars), Bošnjak Marko (Široki), Dedajić Haris (Sloboda), Džajić Dragan (Ljubuški), Đaković Nikola (Dynamic,Srbija), Hrštić Armin (Maribor,Slovenija), Ilić Vojin (Spars), Islamović Alija (Koš), Kamenjaš Kenan (Spars), Kamerić Abdulah (ALBA,Njemačka), Korman Edis (Zadar, Hrvatska), Mašić Ali (Gen), Matković Karlo (Cedevita,Hrvatska), Mehić Amar (Mega Bemex,Srbija), Nešković Dušan (Partizan,Srbija), Omerović Nedim (Sloboda), Radak Deni (Spars), Ramljak Josip (Posušje), Soldo Robert (Zrinjski), Subašić Armin (Sloboda), Šehić Jusuf (3D basketball ,Kanada), Kondić Kosta (Rookie), Vuković Luka (Igokea).

Mladi bh košarkaši igrat će u grupi C sa Španjolskom, Ukrajinom te Finskom.