Podijeli članak

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je da će od idućeg tjedna početi treninzi profesionalnih športaša individualni sportovi, dok se profesionalnom nastavku sportskih aktivnosti ne razmišlja do 1. srpnja zbog infekcije koronavirusom.

-Iz preventivnih razloga odlučili smo da se do 1. srpnja ne razmatra nastavak profesionalnih liga, već da se isprati kakvo će biti zdravlje športaša nakon nastavka treninga, a da se potom razmotri i nastavak natjecanja – pojasnio je Šeranić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

Ukazuje da bi bio problem ako bi se dogodilo da je neko u okviru profesionalne lige pozitivan na koronavirus. 

-Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. srpnja ne razmatramo nastavak profesionalnih liga - rekao je Šeranić.

Ovakav stav iz Republike Srpske vjerojatno znači kako se spušta rampa na ovu sezonu Premijer lige. Ostaje da vidimo je li to konačni stav ili postoji mogućnost nekog kompromisa. Kada sada stoje stvari, domaće prvenstvo će se riješiti za zelenim stolom.