Podijeli članak

Nakon što je svijet obišla vijest kako je britanska pjevačica Adele skinula 45 kilograma uz pomoć SIRTFOOD dijete, ovaj režim prehrane ponovo je postao hit među brojnim damama.

Riječ je o dijeti koja se bazira na konzumaciji hrane koja potiče nastajanje skupine enzima pod nazivom sirtuin. Istraživanja su pokazala da oni drže metabolizam pod kontrolom i ubrzavaju sagorijevanje kalorija, a uz to reguliraju razne upalne procese u tijelu i štite stanice tijela.

Donosimo vam jednostavni recept za pečenu piletinu s heljdom i keljom te salsom, koja je skrojena prema pravilima SIRTFOOD dijete, prenosi zadovoljna.hr. 

Sastojci za pečenu piletinu s heljdom za 1 obrok:

120 grama pilećih prsa bez kože
50 grama heljde
50 grama kelja
20 grama ljubičastog luka
2 čajne žličice kurkume
1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
sok od ¼ svježeg limuna
1 čajna žličica naribanog svježeg đumbira

Za salsu:

1 svježa rajčica
1 čili papričica
1 žlica kapara
2 žlice paršina
sok od ¼ svježeg limuna

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Marinirajte piletinu desetak minuta u malo maslinova ulja kojemu ste dodali kurkumu i limunov sok.

3. Prepržite mariniranu piletinu na tavi s neprianjajućim dnom oko jedne minute sa svake strane.

4. Piletinu prebacite na lim za pečenje i termički obradite do kraja u pećnici. Za to će vam biti potrebno 8 do 10 minuta.

5. U međuvremenu skuhajte heljdu prema uputama na pakiranju.

6. Očišćeni kelj prepirjajte na tavi zajedno s komadićima luka i svježeg đumbira.

7. Napravite salsu od sitno nasjeckane rajčice (bez koštica), čili papričice, peršina i kapara koje ste pomiješali s malo svježe iscijeđenog limunova soka.

8. Pečenu piletinu poslužite s kuhanom heljdom, pirjanim keljom i salsom. Dobar tek!