Podijeli članak

Nakon dramatične završnice, gdje se iz minute u minut mijenjao rezultat, Španjolska je ipak bila bolja od Hrvatske i postala europski rukometni prvak. Konačni rezultat glasio je 22:20.

Hrvatska se okitila srebrom. Posljednja utakmica ovog europskog prvenstva pratila se pod budnim okom navijača u Bosni i Hercegovini odakle dolaze čak sedmorica "Kauboja".

Ekipa N1 zabilježila je reakciju navijača u Mostaru.

"Prije početka prvenstva nitko nije očekviao da ćemo dogurati ovako daleko, dečki su nas iznenadili pozitivno. Ovo je srebro zlatnog sjaja, svaka im čast. Očekujem sutra da će goriti".

"Sutra se u Mostaru očekuje ludilo. Svaka čast našim momcima".

"Bilo je ekstra. Ja sam inače iz Hrvatske, ali kada su važnije utakmice dolazim ovdje navijati. Sutra očekujem veliki doček i mislim da ću uzeti slobodno na poslu i da ću ostati još jedna dan i da ću navijati".

Inače, hrvatska rukometna reprezentacije je u Stockhlomu protiv Španjolske nastupila u svom devetom finalu na velikim natjecanju upisavši šesti poraz.

Ostali su na dva olimpijska zlata (1996, 2004) i svjetskim zlatom (2003), dok su šest puta poraženi u finalima. Po tri puta u finalima svjetskih i europskih prvenstava.

Sva tri finala na europskim prvenstvima hrvatski rukometaši su izgubili - 2008. u Norveškoj od Danske (20-24), 2010. u Austriji od Francuske (21-25), a u nedjelju u Stockholmu od Španjolske (20-22).

http://ba.n1info.com/Sport-Klub/Ostali-Sportovi/a406260/Reakcija-navijaca-u-Mostaru.htmlVideo pogledajte OVDJE.