Podijeli članak

IO NSBiH je sinoć potvrdio da se sezona u BiH prekida, te se konačan plasman odlučio prema trenutnoj ljestvici. Titulu prvaka osvojilo je FK Sarajevo, dok su u niži rang ispali Čelik i Zvijezda 09.
 
Također, prekinuto je i natjecanje u Kupu BiH što znači da su pored Sarajeva put u Europu osigurali još Željezničar, Borac i Zrinjski. Mostarski klub se danas na zvaničnoj Facebook stranici oglasio povodom svih događanja.
 

U Zrinjskom nisu krili razočarenje što se sezona nije nastavila jer vjeruju da su na taj način ostali da se bore za oba trofeja.
 
"Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama natjecanja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.
 
Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci.
 
Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se ljestvica BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.
 
Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", navodi se u priopćenju Plemića

AU:B.B.