Podijeli članak

Jedna od najpoznatijih anegdota sporta s ovih prostora zasigurno je ona 'Ma igraj Razo, boli te...', a ide nekako ovako: Potkraj osamdesetih Razija Mujanović, najbolja košarkašica s ovih prostora, imala je u tuzlanskom Jedinstvu (svom prvom klubu) prosjek po utakmici od 28 koševa i 12 skokova. Impresivno.

Toliko da je zavidjela i publika po dvoranama bivše države pa joj dobacivala: 'Razija je muško' i 'Raza ima pišu'. Prema anegdoti, Razija se okrenula tadašnjem treneru Mihajlu Mikiju Vukoviću i požalila se: 'Treneru, oni meni kažu da sam muško', a Miki je na to odgovorio: 'Ma igraj Razo, boli te k**ac!' 

No, Razija nam je pojasnila cijelu situaciju i obranila svoga trenera Mikija.

- Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali provocirati, svašta reći i sve to, sve moguće provokacije da bi vas spriječili u igranju, ali da je Miki to rekao - nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrijebio riječ j**i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i odgojne mjere na treninzima, morali smo se znati ponašati i na terenu i izvan njega. A što se publike tiče nema što mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, ali oni to nisu znali.