Podijeli članak

Vođa organizirane kriminalne grupe koja je mjesecima harala Mostarom i Sarajevom, pljačkajući bankomate, benzinske crpke i tržne centre je Rahman Begluk, doznaje Dnevni avaz iz izvora bliskih istrazi.

On je odranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a hapšen je 2017. u akciji FUP-a pod nazivom "Shark", također zbog pljačke tržnih centara, kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

U ovoj kriminalnoj grupi, kako se neslužbeno doznaje, nalaze se i članovi njegove uže obitelji. Riječ je o Alenu Begluku.

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva, ali i policijska uniforma, koju su koristili za pljačke bankomata.

U tijeku je privođenje uhićenih u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru.

Podsjetimo, na području Federacije BiH u toku je opsežna akcija FUP-a "Orka", usmjerena protiv kriminalne grupe od 14 članova, koji se dovode u vezi s kaznenim djelima organizirani kriminal, razbojništva, teške krađe, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Radi se o višestrukim povratnicima u vršenju kaznenih djela, o odranije poznatim pravosudnim institucijama.

Kako doznaje Avaz, pojedini se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, ali su ova kaznena djela vršili u vrijeme izvanzavodske pogodnosti.

Uhićeno je 13 osoba, dok se još jedna nalazi u Hrvatskoj u zatvoru.