Podijeli članak

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), ponovio je na svom Instagram profilu jasna pitanja Draganu Mektiću, zastupniku Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu PSBiH. Naime, Mektić, umjesto da odgovori na konkretna pitanja, ničim izazvan, nastavio je vrijeđati Radončića. Uostalom kao i većinu drugih političara u BiH, vrlo prizemnim komentarima.

-Dragan Mektić, na moj jučerašnji status, danas je - u namjeri da skrene s teme - odgovorio poznatim uvredama u smislu da slučaj “Keljmendi” nije završen.

Gospodine Mektiću, završen je, i to pravnim debaklom tvojih poznatih političkih prijatelja i razbijanjem njihovih montiranih optužnica pred dva suda i s dvije pravosnažne presude u moju korist.

Stoga ne bježi od teme i odgovori na moja vrlo jednostavna pitanja:

Prvo, tko ti je naredio da prošlog tjedna pobjegneš s glasanja u Zastupničkom domu PSBiH, jer si time svjesno oborio nužnu entitetsku većinu i, posljedično, spriječio održavanje lokalnih izbora?

Drugo, ništa nisi odgovorio na to koliko imaš veze s tajnom kasom Osmana Mehmedagića Osmice i mom zahtjevu da se formira parlamentarna istražna komisija, koja će utvrditi ima li te tamo i uzročno-posljedične veze s tvojim političkim postupcima i ponašanjem.

O poštenju i lopovluku u Ministarstvu sigurnosti BiH te neću ništa pitati, jer si već na optuženičkoj klupi pred Sudom BiH.

Na osnovu onoga koliko sam novih financijskih dokumenata, kao tvoj nasljednik, shodno zahtjevu nadležnih tijela, poslao istražiteljima i tužiteljima, čini se da će se nove dimenzije tvog kriminala tek saznati - napisao je Radončić.