Podijeli članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih liječnik nije htio da ih primi na pregled s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da „liječnici – dezerteri ne žele primati pacijente“, odnosno da veliki broj liječnika ide na bolovanje.

"Društvo je u liječnike uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan Dom zdravlja neće primiti bolesnike", kazao je Radončić te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu.

U tom cilju navodi da „Vlada ŽS nije ništa uradila“ dodajući da „svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana".

"Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od županijskog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i liječnicima u smislu kome se pacijent javlja, tko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopće pojma kome se javiti", poručio je danas Radončić na pres-konferenciji.