Podijeli članak

Medicina spavanja je od velikog značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih i nedijagnosticiranih, pa zato i neliječenih. Poremećaji spavanja izrazito su učestali. 

Prema međunarodnoj klasifikaciji ima ih 82. Oko 50 % ljudske populacije pati od neke vrste poremećaja spavanja. Dio takvih poremećaja ne zahtijeva liječenje, dok neki ugrožavaju život, a neprepoznati su i povezani s najšire prisutnim bolestima današnjice poput kardiovaskularnih bolesti, srčanog infarkta, moždanog udara, šećerne bolesti tipa 2 i drugih. 

Danas, u modernoj medicini, liječiti šećernu bolest ili hipertenziju, a ne znati kako osoba spava, tj. kako diše dok spava, nije dobar pristup i to je ono što provedbom projekta „SLEEP MEDICINE“ želimo promijeniti. 

Radionica će se održati u nedjelju, 09. lipnja 2019. godine, u hotelu MEPAS u Mostaru, Kneza Višeslava b.b., na VI. katu u dvorani Princess, s početkom u 18.00 sati.

Teme koje će biti predstavljene su: Pristup bolesniku s poremećajem spavanja; Tlak, šećer i apneja u spavanju - trokut opasnosti i Kako doći u Centar za medicinu spavanja. 

Pozvani predavači na radionici su kako slijedi: prim. dr. sc Danilo Hodoba, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Goran Račić, i Josip Lesko, dr.med.

Po završetku njihovih izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz domjenak za sudionike.