Podijeli članak

Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljaje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina
R&B zvijezda R. Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News. O optužbama protiv pjevača Kellyja za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju. Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Ne osjeća se krivim

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers, jednom od osoba koje optužuju R. Kellyja. Njezina odvjetnica Gloria Allred tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost “pružanja informacija”. Rodgers je tužila Kellyija pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom. Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

“Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao”, kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju. “Kad sam spoznala vlastitu vrijednost znala sam da moram otići”. Do sada su se sve optužbe protiv Kellyja odnosila na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu. Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljaje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

Izjasnio se da se ne osjeća krivim. Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljaje  za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u  lipnju se izjasnio da nije kriv prenosi net.hr