Podijeli članak

Do partnera za cijeli život nije nimalo lako doći, barem u većini slučajeva. I muškarci i žene moraju proći kroz loše veze, čudne odnose, katastrofalne spojeve i prevaru.

Prosječna žena imat će sedam veza, četiri katastrofalna spoja, sedam seksualnih partnera i četiri veze na jednu noć prije nego upozna onog Pravog. Poljubit će i 15 muškaraca, uživati u dvije duge veze i dva puta patiti od slomljenog srca. Bit će zaljubljena dva puta, živjeti s bivšim partnerom i izvisiti jednom na spoju prije nego upozna muškarca svojih snova, piše Telegraph.

Istraživanje je napravljeno prije objavljivanja izdanja s mekim koricama knjige "Projekt Rosie", autora Graema Simsiona u Velikoj Britaniji. Riječ je potrazi jednog muškarca za savršenom ženom.

- Ovo je podsjednik koliko put do životnog partnera može biti dugačak i poprilično strm, a tako je za većinu nas. Svi katastrofalni spojevi, loše sparene veze i čudne zabave za jednu noć mogu u nama probuditi osjećaj da nikad nećemo upoznati svoju srodnu dušu - ispričao je Graem.

Dodaje:

No iako nas to sve živcira, ima nešto prekrasno u tim slučajnostima. Sve te propasti, loši počeci i slomljena srca te neznanje kada će i kako će se onaj pravi ili prava pojaviti u vašem životu. Nakon što jednom nađemo nekoga s kim se želimo smiriti skloni smo gledati samo negativno u tom cijelom procesu traženja.
Muško traženje životne družice

Kod muškaraca je stvar nešto drugačija, ali ne puno. Oni će biti u šest veza, od kojih će dvije trajati duže od godine, te imati više seksualnih partnerica. Ukupno 10 u životu, a žene u prosjeku 7 partnera. Oba spola bit će prevarena jednom u životu, no i jedni i drugi bit će preljubnici barem jednom. Šest od deset muškaraca došlo je do točke kada su mislili da nikada neće pronaći onu pravu. Ukupno 59 posto muškaraca misli da je njihov put do "živjeli sretno do kraja života" bio vrlo težak.

Osam od deset ispitanika reklo je da su osobe svog života upoznali kada su se najmanje nadali dok je četvrtina za svog partnera rekla da nisu nikada mislili da bi se mogli smiriti s takvim tipom osobe. Više od polovice svog je partnera opisalo potpunom suprotnošću sebi.

Otkrili su i da 94 posto žena vjeruje u pravu ljubav, u usporedbi s 88 posto muškaraca. (24sata.hr)