Podijeli članak

Dvije najbolje ekipe, Goražde i Gacko odmjerit će snage u derbi susretu 18., ujedno i posljednjeg kola u regularnom dijelu prvenstva. Obje ekipe izborile su plasman u play-off za prvaka BiH, a goraždanski tim optimistično ulazi u ovaj susret.

- Mi  smo ovu čitavu sezonu odigrali na visokom nivou i to rezultati pokazuju. Trenutno imamo 40 bodova i nalazimo se na drugom mjestu. Ostvarili smo plasman u play-off za doigravanje za prvaka BiH tako da smo i mi spremni za ovaj susret. Nadamo se da će i posjećenost biti velika jer to je jedan derbi ovog kola, slobodno mogu reći i derbi lige. Nadamo se da ćemo osvojiti tri boda iako s ekipom Gacka nemamo baš pozitivan balans kada su utakmice u pitanju, ali se nadamo da ćemo sutra prvi put otkako smo u Premijer ligi pobijediti i na najbolji način završiti ovaj dio natjecateljske sezone - kazao je predsjednik OK Goražde Nermin Obuća.

Naglasio je da nakon ove utakmice odmah slijedi izvlačenje za play-off.

Trenutno se znaju te prve dvije ekipe koje idu u play-off, to je ekipa Gacka i Goražda. Sutra će se riješiti i hoće li to biti ekipa Slobode ili HE na Drini iz Višegrada i tu nam se pridružuju ekipe iz Mevza lige, Bimal Jedinstvo iz Brčkog i BL Voley iz Banja Luke. Bit će deset kola u kojima imamo osam utakmica. Naravno, mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe, vrijedno smo radili, trenirali. Ne živimo u zabludi da možemo nešto posebno učiniti protiv Bimal Jedinstva i BL Voley, ali nadamo se da ćemo odmah poslije njih završiti ovaj dio takmičenja - istakao je Obuća.

Derbi susret Goražda i Gacka igra se sutra u 19.30 sati u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić".