Podijeli članak

Više od stotinu policajaca i vatrogasaca borilo se da spasi majku i dijete, ali nisu mogli doprijeti do njih. Kada su konačno uspjeli ukloniti golemo stablo, koje je doslovce prerezalo njihovu kuću na pola, našli su njihova beživotna tijela na krevetu u spavaćoj sobi.

Broj žrtava uragana Florence i dalje raste, a po zadnjim je podacima u samom uraganu i incidentima povezanim s njime u Sjevernoj i Južnoj Karolini poginulo najmanje 17 osoba. Među prvim identificiranim žrtvama ovog uragana, koji je u međuvremenu oslabio u tropsku oluju, bili su Lesha Murphy (41) i njen sedmomjesečni sin Adam.

Njih dvoje ostali su zarobljeni u obiteljskom domu u Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini kada je drvo palo na krov. S njima je bio i dječakov otac Zac Johnson, koji je čudom preživio, iako je teško ozlijeđen, i nakon dva sata vatrogasci su ga ipak uspjeli izvući.

Više od stotinu policajaca i vatrogasaca borilo se da spasi majku i dijete, ali nisu mogli doprijeti do njih. Kada su konačno uspjeli ukloniti golemo stablo, koje je doslovce prerezalo njihovu kuću na pola, našli su njihova beživotna tijela na krevetu u spavaćoj sobi. Vjeruje se kako uopće nisu bili svjesni što se dogodilo.Vatrogasci su se, nakon što su shvatili da ih neće moći spasiti, spontano okupili u molitvi za njih.

Baka djeteta i majka Zaca Johnsona kazala je za Daily Mail kako je stablo palo njezinom sinu na noge te da su ga nakon spašavanja hitno odvezli na operaciju. U agoniji nije shvatio da su Lesha i Adam ostali zarobljeni, već je mislio da su i oni spašeni. Strašnu istinu liječnici su mu kazali tek dan kasnije.