Podijeli članak

Na središnjem zagrebačkom trgu u tijeku je drugi po redu prosvjed kojim se traži ostavka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Udruge koje organiziraju i ovaj prosvjed u pozivu su istaknule:

”21.12.2019. na dan šutnje, pokazali smo da možemo. Skupili smo popriličan broj čestitki za Gradonačelnika koje smo uručili na Gradsko poglavarstvo.

04.01.2020. ponovno dan šutnje,ali mi ćemo biti još glasniji, a nadamo se i brojniji. Ovog puta sa jačim ozvučenjem, a i par iznenađenja! Osim što ćemo imati posebne goste, svi koji dođu na Prosvjed dobiti će i poseban poklon

Gradonačelnik je uložio dovoljno gradskih (NAŠIH) para da okiti onih 26 prodanih u Skupštini koji na svakoj Sjednici sramote i ugrožavaju građana Zagreba.

Njihova imena će biti posebno istaknuta na Prosvjedu. Biti ćemo uporni u traženju ostavke Milana Bandića kao i njegovih pulena. Zagreb se probudio i nećemo dopustiti da ponovno padne u letargiju.  JAČE, GLASNIJE, MASOVNIJE! Građanske inicijative i Udruge”, napisali su organizatori na svojoj Facebook stranici.

Prosvjed su organizirale Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra - veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša Uzor iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček i Inicijativa Hipodrom Zagreb bez zračenja.

Indexov reporter procjenjuje da se na prosvjedu okupilo oko 4000 ljudi. Kako je protekao prvi prosvjed možete pročitati OVDJE