Podijeli članak

Organizatori prosvjeda "Jedan od pet miliona" poručili su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ih neće uspjeti demotivirati, i da dolaze kod njega da ih "bolje čuje".

Aktivistkinja Valentina Reković rekla je da sudionici prosvjeda "odbacuju zakašnjeli novogodišnji poklon od tri posto", misleći na neslužbene najave da će izborni cenzus biti smanjen s pet na tri odsto. 

"Možeš da daš 0,1 ili 15 posto, nije nam važno, od tebe nam ne treba ništa", rekla je Reković okupljenim građanima na platou kod Filozofskog fakulteta. 

Ona je navela da vlast neće uspjeti demotivirati sudionike prosvjeda spuštanjem izbornog cenzusa ili time što policija zaustavlja promet mnogo prije početka prosvjeda kako bi građane spriječili da dođu.

Reković je rekla i da je ministar prosvjete Mladen Šarčević dao još jednu sramnu izjavu da će se uvoditi 'hologramski nastavnici', dok istvremeno škole prokišnjavaju i učenici nemaju toalet. 

Sudionici prosvjeda krenuli u prosvjednu šetnju, a na početku kolone nose veliki transparent na kojem piše "Bojkot", prenosi N1.