Podijeli članak

Izbornik bh. reprezentacije je donio odluku da ne pozove stopera Anderlechta nakon niza skandala, a to je potvrdio za Anadolu Agency.

"Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", istakao je Prosinečki za Anadolu Agency, dodavši:

"Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi".

Podsjećamo, najprije je defenzivac izazvao bijes navijača zbog tetovaže četničkog vojvode, a nakon toga je bio dio velikog skandala s popularnom srbijanskom pjevačicom Jelenom Karleušom. Sve to ga je na kraju ipak koštalo dresa bh. reprezentacije.