Podijeli članak

Izbornik seniorske nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki vjeruje da njegov autoritet u svlačionici "Zmajeva" nije poljuljan nakon razdoblja loših igara reprezentacije BiH i ostavke koju je podnio nakon poraza od Armenije, ali koju je potom povukao. 

Prosinečki je odbacio navode da je ostavku podnio zbog ponude kluba iz turske lige, a naglasio je da na klupi BiH od prvog dana osjeća pritisak zbog ciljeva koji su postavljeni pred ovaj tim. 

- Nije istina da sam dobio ponudu od Kasimpaše. Pritisak na klupi reprezentacije BiH osjećam od prvog dana i to je normalno jer su pred nas postavljeni visoki ciljevi. Prvi cilj je od početka bio plasman na europsko prvenstvo i ja još uvijek vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu da to ostvari. Moramo dobiti sve utakmice, neće biti lako, ali vjerujem da to možemo - izjavio je Prosinečki. 

Vjeruje da su loši rezultati došli zbog njegovih grešaka i problema s motivacijom u nekim utakmicama, prenosi Fena. Ističe da je reprezentaciju BiH teško pobijediti kada svi igrači daju svoj maksimum na terenu, kao što je bio slučaj u Ligi nacija. 

- Smatram da svi igrači moraju biti maksimalno motivirani kada igraju za BiH. To su profesionalci tako da priča o problemima s atmosferom u ekipi ne pije vode. Kroz veliki broj mečeva smo pokazali kvalitetu i ja ne znam u čemu je bio problem, je li  u pitanju manjak motivacije ili nešto drugo. Trkački i voljni momenat nisu bili na odgovarajućem nivou - podvukao je izbornik.  

Na današnjoj konferenciji za medije izbornik je objavio spisak igrača za mečeve protiv Finske i Grčke, koji su na rasporedu narednog mjeseca. Prvi put tijekom svog mandata na klupi BiH pozvao je Izeta Hajrovića, a pozive su dobili Mato Jajalo i Armin Hodžić.

- Muhamed Bešić nema minutažu u svom timu, dok je s druge strane Jajalo u Udineseu standardan i igra dobro. Duljević je također upitan, a Kvržić ima prednost u odnosu na Todorovića jer je u dobroj formi i igra u kontinuitetu. BiH nema mnogo igrača pa ne može raditi velike promjene u sastavu ekipe - zaključio je izbornik. 

BiH dočekuje Finsku 12. listopada na Bilinom polju, a tri dana kasnije u Atini gostuje reprezentaciji Grčke.