Podijeli članak

Izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas napušta klinički centar u Sarajevu i odlazi na kućnu njegu, javlja portal Klix.ba.

Prosinečki je u bolnici završio 23. studenog nakon prijateljske utakmice u Španjolskoj zbog problema s tankim crijevom. Četiri sata je bio na operaciji, no pojavili su se problemi sa zarastanjem rane zbog čega je osam dana kasnije bio na još jednoj operaciji. Nakon nje je vraćen na intenzivnu njegu s koje je pušten ovog utorka. Prosinečki je izrazio želju da s liječenjem nastavi u Zagrebu kako bi lakše bio s obitelji i prijateljima. 

Izbornik BiH je zbog zdravstvenih problema propustio otvaranje nove zgrade tamošnjeg nogometnog saveza, a nije bio ni u Dublinu na ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine. 

Ovo nije prvi put da je legenda hrvatskog nogometa završila u bolnici. U lipnju 2009. godine je na ručku s obitelji osjetio vrtoglavicu i hitno je poslan na detaljne pretrage na Rebro. Ispostavilo se da mu je želučana bakterija uzrokovala probleme s centrom za ravnotežu. Dvije godine kasnije je na pripremama Crvene zvezde zbog pada imuniteta završio na hitnoj pomoći.

Prosinečki je reprezentaciju BiH preuzeo u siječnju ove godine te je u 12 utakmica upisao pet pobjeda, pet remija i samo dva poraza, od kojih je posljednji bio na spomenutoj utakmici sa Španjolskom 1:0. Bosnu i Hercegovinu je bez poraza odveo do prvog mjesta u skupini Lige nacija ispred Austrije i Sjeverne Irske. BiH će u kvalifikacijama za EP igrati s Italijom, Grčkom, Finskom, Armenijom i Lihtenštajnom.