Podijeli članak

U jednoj od najpopularnijih TV serija svih vremena, kultnom 'Seinfeldu' bila je dom Elaine Benes, a primamljiva nekretnina trenutačno se prodaje i to za oko 58 milijuna kuna (8,5 milijuna dolara). Još uvijek aktualni vlasnici, Harry Azorin i Lori Monson, kuću su kupili 1995. za oko 6 milijuna kuna (900 tisuća dolara) pa bi se ta investicija mogla pokazati vrlo uspješnom. 

U to vrijeme privukao ih je povijesni karakter kojim kuća odiše, prenosi People, a većina epizoda serije snimljena je prije njihovog useljenja u nekretninu. 

- Zgrabili smo kuću ne razmišljajući previše, jednostavno smo imali osjećaj da je to prava odluka. Jednom su se morali vratiti i snimiti posljednju epizodu Seinfelda nakon našeg useljenja. Shvatili su da u arhivi nemaju noćnu snimku kuće - prisjećaju se vlasnici. 

Kuća je izgrađena 1939. i nalazi se u elitnom dijelu New Yorka, a obožavatelji je i danas često dolaze vidjeti ili zastanu u šetnji jer im je odnekud poznata.

- Bar dvaput mjesečno netko dođe i pita 'je li ovo Elaineina kuća? - otkrivaju vlasnici. 

Serija je premijerno prikazana prije 30 godina, a posljednja epizoda emitirana je 14. svibnja 1998. Režirao ju je Larry David (72) zajedno s Jerryjem Seinfeldom (65), ujedno i glavnim glumcem po kojem je serija dobila ime, dok je lik Elaine u seriji glumila Julia Louis-Dreyfus (58).