Podijeli članak

Četiri mladića, od kojih su trojica iz Foče, a jedan državljanin Srbije, koja su sudjelovala u prometnoj nesreći na magistralnoj cesti Ustikolina - Goražde u mjestu Džindići pretrpjela su policijsku torturu.

Kako neslužbeno saznaje Klix.ba jedan od policajaca koji je sudjelovao u maltretiranju mladića bio je Zoran M.

Nesreća se dogodila prije pet dana u 3:30 sati iza ponoći, a otac jednog od mladića je redakciji portala Klix.ba poslao snimak koji su mladići slučajno zabilježili na mjestu nesreće jer su se tijekom vožnje snimali u automobilu. 

Telefon im je nakon nessreće ispao, pa je tako nastao i audio zapis cijelog događaja.

On je ispričao da je njegov sin bio suvozač u automobilu koji je na magistralnoj cesti udario u mjesto nesreće. Navodno su nakon udara u bankinu udarili u automobil koji je u jednoj prometnoj traci bio okrenut na krov, odbio se i tom prilikom zakačio i policijski automobil koji se s upaljenom rotacijom nalazio u drugoj prometnoj traci. 

Otac suvozača čije je ime poznato redakciji tvrdi da mjesto nesreće nije bilo označeno, iako je padala kiša što je uzrokovalo smanjenu vidljivost na cestu. 

Da se nesreća dogodila potvrđuje i policijski izvještaj u kojem stoji da je iste noći oko 3:30 sati u mjestu Džindići došlo do prometne nesreće tako što je vozilo marke "Golf" kojim je upravljao vozač D.D. iz Foče koje se kretalo iz pravca Ustikoline udarilo u Škodu Octaviju koja se nalazila prevrnuta na kolniku, gdje su zatim vozila Golf i Škoda udarila službeno vozilo MUP-a BPK-a Goražde marke "Golf A7". 

U izvještaju se ističe da je na mjesto nesreće upućena patrola policije koja je izvršila očevid, te da je kod vozača D.D. alkotestiranjem ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,11 promila. Dalje se navodi da su se u vozilu marke Golf nalazili i suputnici P.S. i P.D. kojima je ukazana liječnička pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Kod osobe P.S. su od strane dežurnog liječnika konstatirane ozljede grudnog koša i desne potkoljenice, a kod P.D. ozljede nosa i lijeve potkoljenice gdje se dežurni liječnik nije izjasnio o stupnju ozljeda. 

Međutim, otac suvozača ne spori da je vozač koji je upravljao automobilom krivac za prometnu nesreću i da je alkotestom utvrđeno da je imao alkohola u krvi, ali je zatečen ponašanjem policijskih službenika. 

Tvrdi da su pripadnici policije nakon prometne nesreće maltretirali mladiće, vikali na njih, vrijeđali ih, a u određenom trenutku i tukli. Ističe da je osobno podnio prijavu unutrašnjoj kontroli policije u Goraždu zbog odnosa policijskih službenika prema mladićima, te da su i oni dali izjave u policiji. Policiji u Goraždu nije rekao da postoji snimak onoga što se dogodilo te večeri.

U nastavku poslušajte video zapis koji svjedoči o nesreći i policijskoj represiji.