Podijeli članak

Savjet ministara BiH danas je na izvanrednoj, telefonskoj sjednici donio Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

"Popis putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 9.4.2020. godine međunarodnim avionskim letom London - Sarajevo -  Podgorica - Sarajevo - London", priopćeno je iz Savjeta ministara BiH, prenose Nezavisne

Putnici, koji će biti iskrcani na Aerodromu Sarajevo, kako se navodi u priopćenju obvezni su pridržavati se  svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London.

Savjet ministara BiH donio je i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

"Popis putnika će biti dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a repatrijacija će biti izvršena 10. 4. 2020. godine međunarodnim avionskim letom Sarajevo - Gothenburg. Putnici, koji će biti iskrcani na međunarodnom aerodromu Gothenburg-Landvetter, obvezni su, do ukrcavanja u avion, pridržavati se svih uputstava i naredbi nadležnih organa Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih", stoji u priopćenju Savjeta ministara BiH.