Podijeli članak

Pretučeni sezonac s Brača se požalio kako su, nakon što je skupina od 20-ak nasilnika pretukla njega i njegove prijatelje, počele mu stizati prijeteće poruke. 

Ovaj je mladić iz Vukovara došao raditi sezonu na Braču, a kako piše 24 sata, nakon napada je odlučio otići kući zbog toga što su iskopali stare fotografije njega s kapom Crvene zvezde i šalom te gdje ima majicu s ćiriličnim natpisom 'Vukovar navija za Zvezdu' te slali ružne i prijeteće poruke. 

"Počeli su dizati moje fotografije stare više od pet godina, snimljene bez veze u srednjoj školi. Iskopali su ih negdje po internetu. Pa meni je najbolji prijatelj hajdukovac. Toliko ružnih i prijetećih poruka sam dobio da na Braču ne mogu više ostati, ne osjećam se ni ugodno ni sigurno. Došao sam tu raditi, moj šef je super, ekipa mi je super. Baš zato i idem, i zbog šefa i zbog ekipe i zbog sebe, ne želim nikome neugodnosti. Mnogi me sada žele predstaviti na ružan način, ali ja nisam taj", rekao je 21-godišnjak za 24 sata. 

Njegov šef i prijateljica iz Varaždina, koja je isto bila jedna od napadnutih, objasnili kako je on dobar dečko, a sad ni kriv, ni dužan mora otići i bojati se za svoj život.

Podsjećamo, u Supetru je dvadesetak nasilnika pretuklo pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka. Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska kada ih je grupa nasilnika zaskočila i pretukla.  

Pretučen je i jedan član supetarskih vatrogasaca Toma Domančić koji se suprotstavio grupi koja ih je napala, bacala na pod i cipelarila. Na kraju je završio u splitskom KBC-u s višestrukom frakturom nosne kosti. 

"Ti momci, ta cura i ja bili smo vani zajedno. Oni su bili sa svojom ekipom, ja sa svojom i išli su prije mene doma. Sreli smo na rivi i pošto živimo u istoj ulici dogovorili smo da idemo svi zajedno. I prošli smo tu gdje je Torcidina prostorija. Ovi momci su srpske nacionalnosti i ovi iz Torcide su ih čuli kako pričaju. I nakon 200 metara njih 15-ak ili 20-ak se zaletilo prema nama vičući 'Di su Srbi' i 'Ubi Srbe' i počeli nas tući", ispričao je Domančić.