Podijeli članak

Preminuo je Vinko Pehar Vintola, Ljubušak koji je kao pripadnik 4. gardijske brigade branio Hrvatsku, a čija je priča ovih dana obišla regiju jer ga je u bolnici posjetio američki vojni ataše kako bi mu se zahvalio na čuvanju groba poginulog američkog vojnika.

Vintola, koji je prošle godine obolio od karcinoma pluća s metastazama na mozgu, je, naime, jedan od nekolicine Hercegovaca koji su 67 godina čuvali i posjećivali grob jednog američkog vojnika, poginulog u blizini Ljubuškog, a upravo su zahvaljujući Vintoli pronađeni posmrtni ostaci toga američkog vojnika, koji je ekshumiran i pokopan u Americi uz sve vojne počasti. Američki vojni ataše je Vintoli obećao pomoći u liječenju, a razmatrala se i mogućnost da će liječenje nastaviti upravo u Americi.

Ipak, sada je osvanula tužna vijest da je Pehar izgubio borbu za život.
Umro je naš suborac, pripadnik ratne 4. gardijske brigade, Vinko Pehar - Vintola. Pokopni oproštaj bit će u nedjelju, 15.IV. 2018. u 15. sati na mjesnom groblju Stubica - Ljubuški BiH, objavljeno je na Facebook stranici Veterani 4. gardijske brigade.

Pokop će se održati u nedejelju 15. travnja 2018. godine, u 15 sati, na mejsnom groblju Stubica.

Obitelji iskrena sućut.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja!

Ljubuski.net