Podijeli članak

Trudnica Danijela Krstić (30) preminula je u Općoj bolnici u Aleksincu u petak, 9. kolovoza, nakon što je rodila zdravo muško dijete. Njezina obitelj i prijatelji kažu da je potpuno zdrava bila kada je otišla u bolnicu i da je preminula zbog nemara liječnika.  

Ona sa suprugom Zvonkom ima dvoje djece, kćer Anasatasiju i sina Luku. Vesela obitelj Krstić je, umjesto radosti u kući, pokopala majku Danijelu 12. kolovoza na Novom groblju u Aleksincu, piše Dnevni avaz.  

"Strašno je što su nam uradili s obitelji. Njezin termin za porod je bio 4. kolovoza. Ne znamo što su čekali, zašto je nisu porodili. Pričali su da ima problema s tlakom i slično. Sve nas čudi zašto je odmah nisu slali za Niš ili u Beograd. Najveću tugu je doživio njezin suprug Zvonko, kome su javili da je dobio dječaka, ali da ne može vidjeti suprugu jer joj nije dobro. Ušao je na odjel ginekologije u bolnici i pronašao ju je pokrivenu plahtom. Strašno, samo to mogu reći", rekla je jedna rodica. 

Kada je suprug došao u bolnicu i saznao za veliki gubitak, on je reagirajući na tužnu vijest polomio vrata, pa je i policija intervenirala u noći između 9. i 10. kolovoza.  

"Dragi prijatelji, hvala svima na sućuti povodom smrti moje supruge Danijele. Nju mi neće ništa vratiti, ali samo želim da se zna da je bila zdrava i jaka i presretna što će roditi dječaka", napisao je otac i suprug Zvonko na društvenim mrežama optužujući  liječnike kako su mu je oni uzeli za cijeli život, i  djecu ostavili bez majke, bez trunke savjesti.  

"Nitko od njih nije htio ili smio pogledati me u oči. Tri sata sam čekao da mi kažu što se događa, krili su, da bih na kraju silom ušao u porodiljno i našao svoju suprugu mrtvu i pokrivenu plahtom. Jadnica je umrla zbog nečije nemarnosti, neodgovornosti, bahatosti. Nadam se da je vrijeme da istina izađe i da se zna kakvi stručnjaci odlučuju o našim životima i životima naših najmilijih", napisao je njezin suprug.  

Dodao je kako smatra da je to sve velika sramota za bolnicu, za ginekologiju, za liječnicu. 

"Nadam se da ima pravde i da će suditi i ljudi i Bog. Ja ću se boriti svim silama da dokažem istinu", napisao je otac i suprug Zvonko. 

Beba koju je Danijela rodila je dobro.