Podijeli članak

Na današnjoj konferenciji za medije povodom premijere nove predstave 'Izgubljeno - nađeno' redatelja Hrvoja Seršića prezentiran je cjelokupan rad na novoj predstavi. 

Hrvoje Seršić redatelj predstave na današnjoj konferenciji je kazao: ''Veliko mi je zadovoljstvo i čast raditi s glumcima mostarskog Lutkarskog kazališta. Pri pisanju teksta predstave 'Izgubljeno - nađeno' išli smo iz tehnike lutke. Sama tehnika lutke koja je prezentirana po prvi puta u BiH, a to je tri animatora na jednoj lutki što je izuzetno teško i zahtjevno. Lutka je izuzetno specifična jer posjeduje velike mogućnosti mimike ljudi, metamorfoze tj. promjene stanja i jako je vizualno zanimljiva. Predstava nije ograničena dobi tako da smatram da će biti zanimljiva i za mlađu publiku i za stariju.''

Redatelj Seršić je rekao kako je u predstavi riječ o prijateljstvu koje nastane na čaroban i čudan način te zapravo pokazuje svijet Jamesa lutke, kako on vidi taj svijet jer se nalazi u prostoriji gdje su izgubljene i nađene stvari na jednome malome kolodvoru i na šaljiv i vrckast način ponašanjem i mimikom dočarano je kako on vidi taj svijet i što je to za njega. 

''Uspjeli smo stvoriti jednu jako lijepu priču, a moj zadatak kao osim asistenta režije bio je i taj scenski pokret s obzirom na to da smo morali prilagoditi glumu glumi lutke. Zapravo smo morali pojačati glumačku artikulaciju u pokretu kako bi bila sličnija kodu ponašanja lutke i kako se ta dva svijeta ne bi sukobljavala nego kako bi se suživjela na sceni. Mislim da smo u tom pothvatu itekako i uspjeli, a najbolje ćete tome svjedočiti u utorak u 19 i 30'' poručio je asistent režije i scenskog pokreta Nenad Pavlović.

Premijera predstave je u utorak 3. ožujka u 19 i 30, a prve izvedbe su u redovnim terminima u subotu 7. ožujka od 11 sati i od 18 sati. 

U predstavi igraju Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić, Jadranka Popović Miljko i Ružića Bošković, za kostimografiju, scenografiju i kreaciju lutke zaslužna je Ria Trdin, dok je zadužen za glazbu Ervin Lustig.