Podijeli članak

Na području općine Foča tijekom srijede su uhićena četiri muškarca osumnjičena za kaznena djela 'Prijevara', 'Iznuda' i 'Krivotvorenje novca', koji su pri tom oštetili jednu osobu iz Mostara. Riječ je o osobama čiji su inicijali D.N., D.M., V.D. i M.B. 

Osumnjičene su uhitili pripadnici Policijske uprave Foča i Federalne uprave policije, terenskog ureda iz Mostara. Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u fočanskoj Policijskoj upravi Duško Tomović potvrdio je da su sve četiri uhićene osobe iz Foče, te da su predate na dalje postupanje pripadnicima Federalne uprave policije, navodi Srna.

 "Prema naredbi Osnovnog suda u Foči i uz nadzor tužiteljstava iz Trebinja i Širokog Brijega, uhićenju su prethodili pretresi na više lokacija na području Foče koje su koristile osobe D.N., K.M., V.D., D.M., Đ.N. i M.B., zbog sumnje da su počinile kazneno djelo 'Udruživanje radi činjenja kaznenih djela', a u vezi s kaznenim djelima 'Prijevara', 'Iznuda' i 'Krivotvorenje novca'", rekao je Tomović. On je naveo da su prilikom pretresa izuzeti određeni dokazi, koji će biti korišteni u kaznenom postupku. Tomović je napomenuo da su u akciji 'Dojava' pripadnici Policijske uprave Foča još tijekom 2017. i 2018. protiv većine navedenih osoba nadležnom tužiteljstvu podnijeli izvještaje o kaznenim djelima 'Prijevare' i 'Pranja novca'. Srna neslužbeno saznaje da su uhićene osobe posredstvom lažnih kladioničarskih dojava preko interneta oštetile osobu iz Mostara za 180.000 KM. 

Dok se čeka da nadležna tužiteljstva podignu prve optužnice protiv osoba za koje je fočanska policija prošle godine podnijela izvještaje, lažne kladioničarske dojave u Foči ponovno su uzele velikog maha, a kako Srna neslužbeno saznaje, u vršenju tih kaznenih djela uključen je veliki broj mladih Fočaka, među kojima ima i dosta studenata i učenika srednjih škola, ali i starijih članova njihovih obitelji.