Podijeli članak

Stojadin Mitić (72) iz niškog naselja Železničke barake oglasio je prošli tjedan posredstvom društvenih mreža prodaju bubrega zbog duga za struju, što je izazvalo brojne komentare njegovih poznanika i prijatelja, ali i drugih građana.

Mitić je za agenciju Beta rekao da je do danas već dobio četiri, pet ponuda i da će sigurno pristati na neku od njih jer, kako je istaknuo, to je jedini način da svojoj porodici ponovo osigurati struju bez koje je posljednjih više od mjesec dana, prenosi BN.

Kako je kazao Mitić, najbolja ponuda za bubreg koju je dobio trenutno iznosi 6.000 eura.

"Znam da prodaja organa kod nas nije dozvoljena, ali službeno ću se prijaviti kao donator. Supruga i kćerka su uplašene zbog moje odluke, svjestan sam i ja rizika ali ne odustajem. Nužda me je na to natjerala", istaknuo je Mitić.

Prema Mitićevim riječima, njegova mirovina iznosi 17.000 dinara, a penzija njegove supruge teško oboljele od astme je 12.000 dinara. "Za neku navodno neovlaštenu potrošnju Elektrodistribucija mi traži 177.000 dinara, a više od 200.000 dinara je potrebno da bi mi ponovo priključili struju. Nemam taj novac, a neću da dozvolim da mi supruga ostane bez života. Nikad se ne zna kada će joj zatrebati inhalator, a kako da ga koristi kad nemamo struju", rekao je Mitić.

On je istaknuo da su muke njegove obitelji počele 2013. godine kada je sa Elektrodistribucijom potpisao sporazum o otplati starog duga na rate. "Iako sam tada platio sve što treba i poslao zahtjev Elektrodistribuciji, nisu došli da mi priključe struju, pa sam morao to sam da uradim. Uredno sam plaćao potrošenu struju sve dok nisu došli 21. svibnja i skinuli mi strujomer zbog neovlaštene potrošnje i ispostavili račun od 177.000 dinara", izjavio je Mitić.