Podijeli članak

Krizni odbor Aluminija d.d. Mostar, posebno tijelo formirano nakon isključenja struje i gašenja kompanije, napustili su predstavnici sindikata.
Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija, za Klix.ba kaže kako je to odluka nakon posljednjeg sastanka, a sve u kontekstu da sindikati nisu upravljačko tijelo i ne treba da supotpisuju njegove odluke Kriznog stožera.

"Kad smo mi prije tko zna koliko tražili da prisustvujemo sjednicama Nadzornog odbora i budemo dio odluka o budućnosti Aluminija, nisu nas željeli, a sada nas pozivaju. Zna se tko upravlja društvom, mi se borimo za prava radnika", kazao je Biokšić. 

Dodaje kako se jasno zna što je predmet djelovanja sindikata i da se oni vide u tom segmentu Aluminija. 

"Svaku odluku u interesu tvornice i njenog nastavka rada koju donesu nadzorni odbor i uprava mi ćemo podržati, ali legitimni predstavnici sindikata više nisu dio kriznog odbora", zaključio je Biokšić. 

Krizni odbor formiran je poslije gašenja struje i potpune obustave proizvodnje, a činili su ga predsjednik HNS-a Dragan Čović, federalna ministrica financija Jelka Milićević, članovi Nadzornog odbora Aluminija, uprava kompanije i predstavnici sindikata.