Podijeli članak

Zdravko Mamić objavio je kako bi se vratio u Hrvatsku pod uvjetom da mu ne sudi osječki Županijski sud.

"Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio, i koji su gori od onih kojima sude", napisao je Mamić na Facebooku.


Iako su Mamićevi odvjetnici pokušavali delegirati predmete vezano uz Zdravka Mamića u Zagreb, pa i tražili izuzeća pojedinih sudaca te se žalili da tužitelj nije uopće ovlašten za istragu i drugo, Vrhovni sud sve je njihove žalbe odbio i o tome više, kako ističu iz tog suda, rasprave nema. Iz Županijskog suda Osijek kratko su nam poručili da ne komentiraju izjave optuženika.


Ljutit na predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, Zdravko Mamić i njega je javno prozvao, jer nije održana sjednica na kojoj bi se odlučilo o njegovoj žalbi na prvu presudu, vjerojatno se nadajući da će nepravomoćna presuda pasti. Đuro Sessa na naš je upit kratko i jasno pojasnio zašto Mamićev "uvjet" povratka u Hrvatsku nije moguće ispuniti. "Zato što je tako već odlučeno, a sada nema razloga za emitiranje pjesama u emisiji ‘želje i pozdravi‘", rekao je predsjednik Vrhovnog suda za Glas Slavonije.