Podijeli članak

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s vodstvom braniteljskih Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata.

Na sastanku koji se redovito organizira, komenitirano je trenutno zdravstveno stanje  na terenu uzrokovano pojavom koronavirusa.

Predstavnici Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata istaknuli su u razgovoru  kako su ukupne obveze discipliniranim ponašanjem prilagodili trenutnim naredbama i odlukama Stožera civilne zaštite i drugih nadležnih institucija.

Na sastanku je istaknuto kako je među braniteljskom populacijom veliki broj starijih i oboljelih, te su jedna od rizičnih skupina, njihovo zdravlje nije i ne smije biti prepušteno slučajnosti i nemaru. Predstavnici Udruga istaknuli su opredjeljenje kako će učiniti učiniti sve napore kako bi te ranjive kategorije društva osjetile što manje posljedice novonastale situacije.

Upućen je poziv zajedništva i solidarnosti svim braniteljskim udrugama i  organizacijama na lokalnim razinama, za posebnu pozornost prema braniteljima i njihovim obiteljima koji su u potrebi.
Predsjednik Čović je podržao vodstvo braniteljskih Udruga, pozdravio aktivnosti kao i nastojanja da uz sve raspoložive načine pomognu braniteljsku populaciju.

Sastanku su nazočili Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, predsjednica Udruge obitelji poginulih Hrvatskih branitelja HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB i Dragan Radić, predsjednik HVIDR-e.