Podijeli članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru se osvrnula na istupe prve tajnice berlinskog veleposlanstva Elizabete Mađarević.

"Pozdravljam brzu reakciju ministra Gordana Grlića Radmana koji me je odmah izvijestio o koracima koje poduzima i činjenicama koje se utvrđuju u slučaju djelatnice veleposlanstva u Berlinu. Izjave koje potiču nesnošljivost i rasizam neprihvatljive su.

Nasuprot netrepeljivosti pojedinaca, u hrvatskoj službi vanjskih poslova promicat će se domoljublje, profesionalnost, otvorenost prema svijetu i zaštita hrvatskih državnih interesa te vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država
", stoji u Twitter objavi predsjednice Republike.

Predsjednica je danas u Barbanu, ali nije htjela davati izjavu za medije. To bi bila prva izjava novinarima nakon intervjua u Hrvatskom tjedniku.

Umjesto izjave održala je prigodni govor u kojem je, među ostalim, istaknula: "Divna je naša Istra, a njezini ljudi posebni. Domoljublje Istarskih Hrvata jedna je od najljepših lekcija rodoljublja, koje je izdržalo sve kušnje vremena.

Ponosimo se istarskim narodnjaštvom i pravaštvom te autentičnim antifašizmom, koji nema premca u Europi. Posebno se ponosimo hrvatskim braniteljima, koji su se u Istri u najvećem broju odazvali pozivu Domovine na obranu od velikosrpske agresije. Hvala vam na tome!
", stoji u dijelu govora predsjednice uoči Trke na prstenac, javlja N1