Podijeli članak

Dječji vrtić Čudesna šuma, u suradnji sa Zavodom za školstvo, organizira radionice za odgajatelje u vrtićima te predavanje za roditelje i ostale zainteresirane na temu "NTC sustav učenja" koje će, u četvrtak, 3. prosinca, u Mostaru održati dr. Ranko Rajović.

Predavanje će bit upriličeno u 18.30 sati u Hotelu Mepas u Mostaru.

Na predavanju će biti riječi o jednoj od temeljnih životnih tema - zdravom mentalnom razvoju djeteta. Smetnje govora, smetnje čitanja, kognitivni ispadi, nespretna djeca i slaba koncentracija pokazuju kako danas sve više djece ima razvojne smetnje. NTC program pokušava pomoći djetetu da dostigne svoje biološke potencijale te je koncipiran tako da se provodi već od vrtića. Pri tome program ne zanemaruje važnu ulogu koju roditelji imaju na razvoj inteligencije djeteta. Program je prisutan u 20 država, a u 7 ima državnu akreditaciju.

Dr. Rajović je iznimno zanimljiv predavač, specijalist interne medicine iz Novoga Sada, koji se godinama bavi istraživanjima u oblasti neurofiziologije i njezinoj primjeni u pedagogiji. Osnivač je ogranka Mense u Srbiji i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra, te višegodišnji predsjednik odbora svjetske Mense za darovitu djecu.

Karte za predavanje se još uvijek mogu kupiti na info pultu Mepas Malla.