Podijeli članak

Protekli vikend u organizaciji STK “Kreka“ u Tuzli su odigrane Kvalifikacije za prvi TOP 8 “A“ i “B“ najboljih seniora, gdje su mladi igrači STK “HT ERONET“ Mostara kao nikada do sada zabilježili povijesni rezultat i s četiri plasmana s TOP-a odlično počeli novu sezonu.

Nakon grupne faze, mostarska četiri igrača su nastavili natjecanje u glavnom ždrijebu. Odmah je ždrijeb spojio dva igrača iz Mostara za ulazak u četvrtfinale, Sandra Soldu i Željka Mandića, gdje je Mandić pobijedio 3:0, te za ulazak u polufinale izgubio od prvog nositelja kvalifikacija Nikole Mihailovića. 

Stjepan Palameta je u osmini finala pobijedio rezultatom 3:2 Anesa Mujičića, dok je za plasman u polufinale izgubio od Emira Mujičića, te su tako Željko Mandić, Sandro Soldo i Stjepan Palameta izborili nastup na TOP 8 “B“ grupe najboljih seniora Bosne i Hercegovine.

Marko Vučijak je u osmini finala bio bolji od Mirze Hanića rezultatom 3:1, dok je u četvrtfinalu svladao Vedrana Maksimovića rezultatom 3:2. U polufinalu je izgubio od kasnije osvajača Nikole Mihailovića rezultatom 3:1, dok je u meču za 3. mjesto pobijedio Emira Mujičića rezultatom 3:0, te tako kao trećeplasirani izborio nastup na TOP-u među osam najboljih seniora u državi.

Treba još naglasiti da je prošli tjedan Marko Šimunović, osvojio prvo mjesto na kvalifikacijama za Juniorski TOP 8 “A“, dok su se na Kadetskom TOP-u u “B“ grupu plasirale naše dvije mlade igračice Nika Cvitanović i Marija Šimunović, dok su Josip Drežnjak i Ivano Ljubić bili blizu medalje na državnom prvenstvu za mlađe kadete, što pokazuje da  STK “HT ERONET“ Mostar ima fantastičnu mladost odnosno perspektivu kluba.  

Za mostarske mlade igrače konačno se isplatio sav dugogodišnji trud te svakodnevno zalaganje na treninzima - poručili su iz STK “HT ERONET“ Mostar.