Podijeli članak

Tagovi

BiH je potresla tragedija nakon smrti 13-godišnjeg Nadina Mašića u Neumu. Dječak je plivao na plaži, a nakon što je izišao iz vode, sjeo je i gledao oko sebe. I odjednom je sklopio oči, zauvijek...

Njegov otac Elzudin ispričao je kako se sve odvijalo. - Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe - prepričava veliku tragediju Mašić.   

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja. - Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život.

Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete - kaže za Dnevni avaz kroz plač Elzudin Mašić. 

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.   - Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama - rekao je dječakov otac.    Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao. - Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja?

Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Bog podari sve ljepote - napisao je Elzudin.