Podijeli članak

Danas je u Upravi za neizravno oporezivanje potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog  prijelaza Bratunac – Ljubovija, koji bi trebao biti završen u idućih 365 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 13.981.630,68 KM.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija potpisali su danas u Banja Luci dr. Miro Džakula, direktor UNO i Miroslav Lazarević, direktor poduzeća ENIKON - GRADNJA d.o.o. Bratunac (nositelj konzorcija). Novi granični prijelaz će biti buduća zajednička lokacija carinskih i policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a radi se o međunarodnom graničnom prijelazu na kojem će biti dozvoljen i promet roba koje podliježu inspekcijskom nadzoru. Budući novi granični prijelaz biti će sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 m2, imat će tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smještaj carinskih i policijskih službi dvije zemlje, inspekcijskih tijela i sve ostale popratne sadržaje.

Prije samog početka radova UNO je u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršila i izbor Instituta za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka, koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija.