Podijeli članak

Košarkaši Proma iz Donjeg Vakufa došli su do važne pobjede u košarkaškom prvenstvu BiH. Oni su večeras u svojoj dvorani pobijedili HKK Zrinjski rezultatom 84:83 i došli do iznimno vrijednih bodova.

Sjajno je domaći tim otvorio ovu utakmicu i iznenadio goste odličnom obranom koja je Zrinjskom dozvolila samo 10 poena u prvom periodu dok je Promo zabio 21. No već u 2/4 Plemići odgovaraju na isti način i efikasnim napadom koji je izostao u prvoj četvrtini do poluvremena stvari vraćaju na sami početak.

Nastavak utakmice donio je presliku otvaranja. Nadahnuti Promo odigrao je fantastičnih 10 minuta i svoju prednost uoči posljednje četvrtine podigao na velikih +9 razlike. No kako je 3/4 podsjećala na prvu tako je i 4/4 bila preslika druge. Promo nije umio dovesti do kraja ovaj susret već su se košarkaši Zrinjskog u velikom stilu vratili i na 20-ak sekundi do kraja poveli a Promu je ostao zadnji napad za pobjedu. No, Zrinjski pravi faul i hoće loptu za odluku u svoje ruke i to im se umalo isplatilo. Domaći su pogodili dva slobodna bacanja i zadnjih 18 sekundi za napad imao je Zrinjski koji je uspio promašiti dva šuta za pobjedu i na kraju je ekipa Bobana Ninića slavila veliku pobjedu nad velikim rivalom.

Nedim Mustafica i Derroyce Wilson Jr. apsolutni su heroji svog tima. Mustafica je zabio 29 poena a Amerikanac jedan manje i svakako su bili najbolji igrači Proma. Vranješ je s 24 predvodio Zrinjski a Anđušić je dodao 20.

KK Promo: Wilson Jr 28, Wade 10, Alkić 2, Džihan 3, Čavak, Gudić 11, Mustafica 29, Battle 3, Kostić, Mulaomerović 3, Smajić

HKK Zrinjski: Soldo, Zovko 9, Vranješ 24, Lee 6, Zlomislić 6, Knežević 6, Perković, Čović 2, Pajić 9, Džajić, Anđušić 20