Podijeli članak

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada slavili su večeras u utakmici 16. kola košarkaškog prvenstva u Mostaru protiv Zrinjskog rezultatom 84:81.
 
Gosti su u Mostar došli nakon velike serije poraza koju je mjestom na klupi platio dosadašnji trener Žarko Milaković a kojeg je zamijenio Ninoslav Milošević.

Tim iz Mrkonjića bolje je otvorio susret, poveo sa 7 poena prednosti no do kraja prve četvrtine HKK Zrinjski dobrom serijom vraća prednost na svoju stranu i prvih 10 minuta završava rezultatom 23:20. U nastavku izrazito loša košarka s mnoštvom promašenih šuteva s obje strane, a ovaj dio igre obilježio je i mali broj poena (24) a Plemići su zadržali tri poena prednosti iz prvog perioda.

U nastavku se gosti bude i počinju igrati sjajnu košarku. Krenuo ih je vanjski šut dok je Zrinjski upao u probleme i sve je to rezultiralo prednošću gostiju od 6 poena nakon što je Zrinjski imao 42:32 na početku 3/4 ali su poslije toga upali u veliku rupu iz koje se, ispostavit će se, nisu uspjeli vratiti. Nastavili su gosti igrati bolje i već na 7 minuta do kraja imaju velikih 71:57 i na pragu su pobjede.

Uspio se Zrinjski vratiti u utakmicu serijom od 10:0 pa je do kraja viđena neizvjesna košarka, no gosti su konstantno imali prednost. Zadnji trenutci bili su uzbudljivi, Zrinjski je uspio doći do šuta za produžetak ali Vranješ promašuje i na parketu nastaje veliko slavlje gostiju.

Sjajnu utakmicu odigrao je Đoko Šalić s 22 poena a sjajno su ga pratili Lobarev i Lakić s po 20. Luka Anđušić je bio najefikasniji kod Zrinjskog s 26 poena a 16 je ubacio Sreten Knežević.

HKK Zrinjski: Soldo 2, Zovko 2, Vranješ 13, Lee 12, Perković, Zlomislić, Knežević 16, Čović 6, Pajić 3, Džajić 1, Anđušić 26

KK Mladost: Aleksić, Kljajić, Đorđević-Marinković 9, Milošević 9, Bakić 2, Lobarev 20, Marković, Lakić 20, Milić, Milanović, Josipović 2.

AU: B.B.