Podijeli članak

U petak će se dogoditi najdulja potpuna pomrčina Mjeseca ovog stoljeća i bit će vidljiva i iz naših krajeva, piše Index.hr. 

Potpuna pomrčina trajat će jedan sat i 43 minute, dok će ukupno trajanje pomrčine od ulaska Mjeseca u Zemljinu polusjenu do izlaska iz polusjene trajati skoro četiri sata. Uz pomrčinu mjeseca vezuje se i pojam "krvavi Mjesec", kako ga neki nazivaju zbog crvenkaste nijanse,

Oni malo praznovjerniji vjeruju da krvavi Mjesec utječe na astrološke znakove, a oni mnogo praznovjerniji vjeruju da takvi događaji donose nesreće. Pomrčina u petak mnoge je astrološke freakove još više uznemirila zbog toga što će iste noći Mars biti u opoziciji, odnosno Mars i Zemlja će biti u vrlo bliskom položaju.

"Astrologija povezana s pomrčinom Mjeseca u srpnju 2018. godine bit će najviše pod utjecajem Marsa. To će mnogima donijeti emocionalne izazove. Gnjev i frustracija Marsa lako bi se mogli pretvoriti u nesmotrene postupke zbog surovog aspekta prema Uranu. Blaži utjecaj Saturna olakšat će smirivanje u takvim situacijama, a fiksacija nekih zvijezda strpljenje i odlučnost u kriznim situacijama. Ipak, iste te zvijezde također mogu uzrokovati agresiju i emocionalne probleme", napisao je astrolog Jamie Partridge za Astrology King.