Podijeli članak

Organizacija Pomozi.ba upozorila je građane Sarajeva da budu oprezni zbog, kako su kazali, prevaranata koji pokušavaju uzeti novac od njih predstavljajući se kao aktivisti ove organizacije.

"S obzirom na veliki broj dojava koje smo u posljednjih nekoliko dana dobili, dužni smo ponovo obavijestiti javnost da ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun organizacije Pomozi.ba. Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase s natpisima Pomozi.ba", priopćili su iz Pomozi.ba.

Oni dalje ističu kako njihovi uposlenici i volonteri ne prikupljaju novac tako za bilo kakve humanitarne akcije.

"Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenemo su transparentni i mogu se pronaći na našoj web i Facebook stranici. Zbog toga molimo sve građane ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac da nam jave gdje se točno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bismo konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji i stali im u kraj. Također, apeliramo da se paze lažnih humanitarnih aktivista te da prije nego što daju novac dobro provjere s kim imaju posla", upozorili su iz Pomozi.ba.