Podijeli članak

Tagovi

Ministarstvo unutrašnjih poslova SŽ objavila je detalje nesreće koja se jučer u 18.45 sati dogodila u ulici Butmirska cesta na Ilidži.
Iz MUP-a su naveli da je tom prilikom vozilo marke “Alfa Romeo”, reg. oznaka O91-J-912 udario maloljetnu pješakinju L. G. (2003.). Iz policije su saopćili da je navedenim vozilom upravljao M. T. (1983.)

Nakon prometne nezgode, vozač M.T. nije ukazao pomoć povrijeđenoj u prometnoj nezgodi,već se vozilom udaljio s lica mjesta.

U ovoj prometnoj nezgodi, nakon detaljnih liječnički pretraga, utvrđeno je da je lakše tjelesne povrede zadobila pješakinja, liječnička pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici Odjeljenja za prometne istrage su došli do saznanja o identitetu vozača M.T.

Predmetno putničko motorno vozilo je pronađeno parkirano u ulici Hasana Sućeske, općina Novi Grad Sarajevo. O svemu je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, a uviđaj su obavili policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne nezgode i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Jutros u sedam sati M.T. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 337. - Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, a u vezi s članom 332. - Ugrožavanje javnog prometa KZ FBiH. On je predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju pomenute prometne nezgode.

Klix.ba došao je u posjed i fotografije navedenog vozila kojim je upravljao M.T., te kojim je udario navedenu maloljetnu pješakinju.