Podijeli članak

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo naredilo je policiji da prikupi obavijesti u slučaju kaznene prijave protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom, gdje je spaljena lutka gej para, koju je podnio SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk, doznaje se u četvrtak iz državnog odvjetništva.

Na tradicionalnoj karnevalskoj Bakovoj povorci u nedjelju u Imotskom spaljena je lutka gej para koji drži figuru djeteta na kojoj je bila nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu.

Bauk podnio kaznenu prijavu

Kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala, društva Bakove svečanosti, saborski zastupnik SDP-a Bauk podnio je u ponedjeljak policiji u Imotskom.

Kako je Hini danas rečeno u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu, policija bi temeljem naloga trebala provesti izvide i poduzeti druge mjere radi prikupljanja podataka za odlučivanje o kaznenoj prijavi, a Državno odvjetništvo će po zaprimanju naloženog donijeti državnoodvjetničku odluku.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić Hini je potvrdila da su zaprimili zahtjev Općinskog državnog odvjetništva i poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Neslužbeno se doznaje kako bi policija u idućim danima trebala prikupiti dokaze, odnosno snimku karnevala na kojoj se vidi i događaj spaljivanja imotskog krnje kao lutke istospolnog para koji drži figuru djeteta na kojoj je bila nalijepljena fotografija SDP-ova zastupnika Nenada Stazića.

Potom će poslušati tonsku snimku tko sve i što konkretno govori na karnevalskom događanju te naposljetku razgovarati s organizatorima karnevala, ali i ljudima koji su na njemu bili prisutni. 

Arsen Bauk je zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju imotskoj policiji prijavio organizatora karnevala, društvo Bakove svečanosti, čiji je predsjednik Milivoj Đuka.