Podijeli članak

Splitska policija pohvalila je postupanje omiških policajaca Tonija Nuića i Marka Jurčevića prilikom požara u domu za starije u Dugom Ratu kraj Omiša.

Dvojica mladih  policajaca Policijske postaje Omiš, 26-godišnji Toni Nuić i 25-godišnji Marko Jurčević, brzom i hrabrom reakcijom spasili više korisnika  doma za stare i nemoćne u kojem je izbio požar, navodi splitska policija u priopćenju.

Policija: Više nepokretnih su iznijeli na rukama

Odmah po zaprimanju dojave o požaru u domu za starije i nemoćne Toni i Marko, koji su vršili kontrolu prometa odmah su sjeli u službeni automobil te se zaputili na mjesto događaja. Na mjesto  događaja došli su prvi i to samo nakon dvije minute od dojave, odmah su ušli u dom koji je bio pun dima, te je vidljivost u hodnicima i sobama bila slaba, ali  uz pomoć baterijskih svjetiljki koje su imali sa sobom, ispratili su  pokretne korisnike doma, a više njih nepokretnih su iznijeli na rukama. Također su i po dolasku vatrogasaca na mjesto događaja, pomogli s evakuacijom korisnika doma, objavila je splitska policija.

Dva policajca biti  će predloženi  za dodjelu prigodne nagrade, a načelnik Dražen Vitez uručit će im zahvalnicu povodom obilježavanja Dana policije, zaključuje se u priopćenju, prenosi Index hr.