Podijeli članak

Općinski sud Tuzla potvrdio je najviši stupanj sumnje - osnovanu sumnju da je policajac iz Policijske postaje Istok Tuzla T. O. počinio krivično djelo zlostavljanje u obavljanju službe na način, u vrijeme i na mjestu kako je to navedeno u naredbi o provođenju istrage Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Tužiteljstvo je predložilo mjeru određivanja jednomjesečnog pritvora po dva zakonska osnova, ali je sud takav prijedlog po jednom zakonskom osnovu odbio, dok je u vezi s drugim zakonskim osnovama potvrdio da postoje razlozi za određivanje mjere pritvora, ali se odlučio da prema osumnjičenom odredi mjere zabrane sastajanja i bilo kakvog drugog kontakta sa svjedocima koji još trebaju biti saslušani, pri čemu je Sud upozorio osumnjičenog da ukoliko prekrši mjere zabrane da će mjera pritvora biti određena. 

- Javnost treba znati da su u rješenju suci za prethodni postupak potvrđeni navodi postupajućeg tužitelja, iz naredbe o provođenju istrage, na kojim se temelji postojanje osnovane sumnje da je policajac T. O. počinio krivično djelo, odnosno  da je oštećenom uz upotrebu sredstava sile vezao ruke na leđa, time ga lišio slobode, držeći ga tako vezanog u službenom vozilu od mjesta događaja do policijske postaje, kao i za cijelo vrijeme njegovog boravka u PS Istok Tuzla, do puštanja na slobodu, što je vrijeme od oko dva sata - priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.

Avaz je jučer objavio kako je privedeni suprug zamjenice glavnog tužitelja Tuzlanske županije, a navodno je i ona bila u automobilu, te se policajcu obratila riječima 'znaš li ti tko smo mi'?. Istragom bi se trebalo utvrditi je li se to zaista dogodilo.